A SZÖKÉS KULCSA
Digitális kampányt készítettünk a Szökés Pretoriából című film premierjéhez.

 

A kampány célja

December 27-én volt a magyarországi tv-s premierje Daniel Radcliffe legújabb filmjének, a Szökés Pretóriából című thrillernek az AMC csatornán. A megbízás során a megjelenések és a videó megtekintések maximalizálása mellett a magas láthatóság volt a fő KPI. Mivel a kitüntetett ünnepi időszakban az átlagosnál is nagyobb a médiazaj, ezért azt javasoltuk, hogy figyelemfelkeltő, egyedi digitális megjelenések segítségével hívjuk fel a potenciális nézők figyelmét a filmpremierre.

Koncepció

A kampányban a nemzetközi anyagok (trailer és fotósorozat) nyújtotta lehetőségeken túl olyan egyedi megoldásokat kerestünk, amik újszerűen járják körül a film központi témáját. Ezért a felhasznált platformok, valamint a kreatívok tervezése során is arra törekedtünk, hogy egy komplex, több aspektusból megközelített ízelítőt adjunk célcsoportunknak a film egyes fontos momentumaiból.

Megvalósítás

Digitális médiamixünk a közösségi médiamegoldások teljes körű használata (facebook képes és videós hirdetés, carousel, canvas, youtube preroll) mellett full page videós megjelenést és egymással kommunikáló, figyelemfelkeltő display hirdetést is felvonultatott a siker érdekében. A megjelenések legnagyobb része mobilon futott, de a két ünnep közötti időszakban a felhasználói szokásokhoz igazítva, az átlagnál magasabb volt a connected TV-n megjelenő videók aránya is.

Eredmények

A tervezetthez képest majdnem 30%-kal több videós megtekintést hozott a kampány a 6 napos kampányidőszak alatt, emellett két és félszer több reklámmegjelenés realizálódott.  A nagyméretű full page layer 100% viewability mellett 5% feletti átkattintási arányt produkált, míg a 24.hu-s egyedi megjelenés is magasan az átlag feletti átkattintási arányt hozott.

Kapcsolódó munkák