ÖVEKET BECSATOLNI, FŐ A BIZTONSÁG!
A MOL Limo karácsonyi kampányának médiamixe és influencer stratégiája.

A kampány célja

A 2020-as karácsonyi kampány fókuszában azok az élethelyzetek álltak, amikben a MOL Limo biztonságos alternatívát nyújthat az ünnepi készülődés időszakában (is). A cél, hogy a bemutatott szituációk segítségével tovább növekedjen a MOL Limo imidzse, valamint kipróbálásra ösztönözze a potenciális felhasználókat. Ebben a folyamatban a mi feladatunk a kampány médiájának és influencer kommunikációjának megtervezése és kivitelezése volt.

Koncepció

A kampány célcsoportjának – jogosítvánnyal rendelkező budapestiek – mérete miatt a médiamix megalkotásának legfontosabb sarokpontja az volt, hogy minél szélesebb elérést és feltűnő megjelenéseket biztosítsunk az ünnepi médiazajban. A hirdetési megoldások részletes célzása (demográfia, érdeklődés, tematika és kulcsszavak alapján), valamint a kiválasztott influencerek tartalmai is azt a célt szolgálták, hogy a koncepció fő üzenetét a lehető legtöbben megismerjék és ennek hatására kipróbálják a Limo-t.

Megvalósítás

A kampány fő pillérei a programmatic hálózatokon futtatott, awareness fókuszú hirdetések voltak. Ezeken kívül a közösségi média megjelenések (Facebook és Instagram), valamint egy széles elérést biztosító együttműködés is kulcsszerepben volt: az ország egyik leglátogatottabb hírportálján, a 24.hu-n több nagyméretű, látványos megoldással támogattuk a kampány image célját. A kampányba bevont influencerek (Hajagos Máté, Piskolty Kevin, Kárpáti Rebeka, Takács Nóra) tartalmaiban pedig azok az élethelyzetek köszöntek vissza, amikben a Limo-val biztonságosan el lehet intézni az ünnepi tennivalókat – kiegészítve egy kipróbálásra ösztönző, influencerre szabott kuponkóddal.

Eredmények

Összességében az eredmények megerősítették az előzetes elvárásokat: a hirdetésmegjelenítések 120 %-a, a kattintások 114 %-a teljesült a kampány során. Az influencerek tartalmai összeségében 300 ezer feletti elérést és 5%-os engagement rate-t értek el. Ezen belül Piskolty Kevin tartalmai egészen kiemelkedő eredményt hoztak (11,96%-os átlag engagement rate).